Tél végére a magyarok több mint kétharmada szenved D-vitamin-hiányban. Ez komoly veszélyforrás, hiszen a D-vitamin a szervezet egyik legfontosabb hormonjának, a D-hormonnak az előanyaga. Ennek hiányában fokozódik a csontok törékenysége, az esések száma megnő, az immunrendszer károsodik, a szív és érrendszer működése romlik, a depressziós hajlam erősödik, sőt számos rákos megbetegedés kockázata is fokozódik.

Gyermekkorban a csontok fejlődése mellett elengedhetetlen a D-vitamin-pótlás a megfelelő immunválasz kialakulásához és sok felnőttkorban jelentkező betegség megelőzéséhez.

A D-vitamin-hiány az egyik legkomolyabb népegészségügyi probléma ma Magyarországon. Ennek azonban nem kell feltétlenül így lennie. A D-vitamin pótolható. A napfényhiányos időszakban ajánlott a D-vitamin szervezetbe való bejuttatása.

Kisgyermekeknek a recept nélkül is kapható: Vita-D baby kapszulát ajánlja Dr. Radnai Gergely gyógyszerészünk (újszülött kortól adható, a kapszula szétcsavarható, és tartalmát a baba kiskanállal, vagy cumiból is megkaphatja). Gyermekeknek a Walmark D3-vitamin rágótabletta (3 éves kortól) javasolt, felnőtteknek pedig a  Supherb D3-vitamin 1000NE kapszula vagy a kalciummal, magnéziummal és lizinnel kiegészített komplex Superwell osteomax kapszula szedése ajánlott.