Elővigyázatosságból két idén gyártott, jövő év májusi, illetve júniusi lejárati idejű termékét hívta vissza az Aquarius-Aqua Kft. A cég tájékoztatása szerint a terméket a fogyasztók egészségét, valamint az extrém hőmérséklet feltételezhető hatásait szem előtt tartva hívták vissza. Az Aquarius kútból nyert szénsavmentes ásványvíz terméknél ugyanis az utólagos vizsgálatok során azt tapasztalták: néhány mutatószám megközelítette az előírt, illetve engedélyezett határértéket.

Ezért az Aquarius-Aqua Kft. a 2016. május 21. és 2016. június 10. lejárati időkkel gyártott termékeket hívta vissza (azaz az üzletek polcairól a cég a kétliteres szénsavmentes ásványvizének két sorozatát levetette) – írja az MTI. Az Aquarius-Aqua Kft. közlése szerint a cégnél 2006 óta működtetnek tanúsított minőségügyi rendszert, melynek része a HACCP, azaz az élelmiszerbiztonsági kockázat elemzés.
A társaság minőségellenőrei óránként vizsgálják gyártás közben a termékeket és a késztermékeket, így a cégtől csak minőségügyileg és élelmiszerbiztonságilag megfelelő víz mehet ki – szögezték le. Hozzátették: az Aquarius-Aqua Kft. a termékeit minden technológiai lépésben vizsgálja, és az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelő gyakorisággal akkreditált laboratórium is ellenőrzi a termékei analitikai, mikrobiológiai megfelelőségét. A rendszerben az az előírás is szerepel, hogy visszamenőleg is ellenőrzik a megőrzött mintákat.
Mindemellett a BRC, az FSSC 22000, illetve az ISO-tanúsítványok mellett a Földművelésügyi Minisztériumtól kapott Élelmiszerbiztonsági Díj és az is alátámasztja a kft. termékeinek jó minőségét és megbízhatóságát, hogy megfeleltek a mindenre kiterjedő nemzetközi szintű, multinacionális láncok által végzett auditokon – tartalmazza a  tájékoztatójuk. Hozzátéve: így minden fogyasztó továbbra is bizalommal lehet a cég termékei iránt.