A magyarországi dolgozók 40 százaléka nem tart külön ebédszünetet, 73 százalékuk rendszeresen kávézik, akár napi négy vagy több alkalommal is – derül ki a Profession.hu felméréséből. A GfK Hungária Piackutató Intézet  egy korábbi kutatása szerint a felnőtt lakosság 29 százaléka eszik rendszertelenül, és 42 százalékuk egyáltalán nem figyel arra, hogyan hat a testsúlyára és közérzetére az elfogyasztott étel.

A Profession.hu reprezentatív felmérés keretében 2400 irodai dolgozót kérdezett meg munkahelyi étkezési szokásairól – írja az MTI. A válaszokból kiderült, hogy a magyar munkavállalók többsége számára nem szempont a tudatos és egészséges étkezés; főleg a 30 év feletti nők esetében jellemző, hogy a számítógép előtt ülve, munka közben fogyasztják el az ebédet.
A napközbeni felfrissüléssel, kikapcsolódással, amelyet a vendéglátóhelyen, menzán való étkezés jelenthet, a dolgozók mindössze 6 százaléka él. A munkavállalók mintegy 80 százaléka otthonról viszi az ebédjét.
A kávéfogyasztási szokásokat vizsgálva a Profession.hu felméréséből kiderült, hogy a dolgozók 73 százaléka iszik rendszeresen kávét munkahelyén; minden tizedik férfi 4-nél is több alkalommal, míg a nőknél ez az arány 7 százalék. A másodállásban dolgozókra is jellemző a nagy mennyiségű kávé elfogyasztása: mintegy 14 százalékuk napi több mint 4 kávéval tartja ébren magát.

Hasonló eredménye volt a GfK Hungária Piackutató Intézet 2012-es kutatásának, amely szerint csak minden tizedik magyar számára fontos, hogy egészségesen táplálkozzon. A felnőtt lakosság 29 százaléka eszik rendszertelenül és 42 százalékuk egyáltalán nem figyel arra, hogyan hat a testsúlyára és közérzetére az elfogyasztott étel.